ROLO VRATA

 

V primerih ko zaradi prostora v garaži ali katere druge ovire montaža sekcijskih dvižnih vrat ni mogoča, se običajno vgrajuje ROLO vrata , katera ne zavzamejo prostora za vodila v notranjosti garaže. Rolo garažna vrata si lahko predstavljamo kot močnejšo okensko roleto s elektromotorjem za samodejen dvig in spust ter močnimi stranskimi vodili.

 

Izolacija rolo vrat je 17 mm kar je sicer nekaj manj kot pri sekcijskih vratih, vendar še vedno nudi izolacijo, ki je potrebna za ohranjanje notranje temperature prostora. Izdelana so v celoti iz aluminija ( tako vodila kot lamele). Škatla v katero se rolo navije je dimenzije 300 x 300 oziroma 350 x 350 mm za večje dimenzije. Vgrajuje se jih lahko na zunanjo stran (npr. pod balkon) ali pa na notranjo stran (min preklada 300 mm). Varnost je izvedena v sami tesnilni gumi, kar pomeni da se vrata ob dotiku ovire nemudoma dvignejo. 

 

V rolo vrata je mogoče vgraditi tudi zračnike ali svetlobne lamele, žal pa v njih ni mogoča vgradnja osebnega prehoda za peš prehod.

Cevni monofazni pogon rolo vrat je nameščen v samo os roloja in ni viden. Upravljamo ga z tipko na notranji steni in z daljincem iz zunanje strani.

 

Barvna lestvica ROLO vrat je zelo obsežna. Poleg standardnih vrat (bela, siva, rjava, zlati hrast), si lahko zamislite tudi barvo po RAL lestvici ali kakšno od ostalih izvenstandardnih imitacij.

 

20170406_115935
20170522_113633
20171028_154425

Primer zunanje vgranje (zlati hrast)

Primer zunanje vgradnje (bela barva)

Primer notranje vgranje (antracit siva)